Paardencoaching

Vaak wordt mij gevraagd: “Wat kan een paard voor mij doen?” Of “Hoe kan een paard mij helpen om mijn doelen te bereiken?”
De inzichten die mensen ervaren tijdens een coachingssessie met één of meer paarden zijn indrukwekkend. Paarden bieden mensen een kans anders naar zichzelf te kijken en te begrijpen hoe ze in het leven staan.

Om als paard in de natuur te overleven ​​is deze afhankelijk van de mogelijkheid om elke onbalans in zijn omgeving waar te nemen en hier adequaat op te reageren.
In de kudde vertrouwen paarden van nature hun instinct en zijn ze afgestemd op de stemmingen en lichaamstaal van de anderen.

Waarom een paard als coach?

Net als mensen hebben paarden de voorkeur aan het gezelschap van anderen. In de kudde wordt de sociale structuur zeer gewaardeerd, zonder dat wordt het voortbestaan ​​van de kudde bedreigd. Tijdens een sessie word je onderdeel van deze sociale hiërarchie en het paard zal zien en aanvaarden hoe je werkelijk bent en zonder dat het paard iets van je verwacht. Paarden zijn daardoor een niet-oordelende spiegel van de persoon en ze leren ons om meer emotioneel, fysiek en mentaal bewust te worden en de balans tussen gevoel en “hoofd” te (her)vinden.
Wat paarden geschikte spiegels maakt is dat zij leven in het hier en nu. Ze reageren altijd op wat er nú gaande is. Ze hebben geen vooroordelen en beoordelen je niet op eerdere fouten en koesteren geen wrok. Hierdoor kun je experimenteren met gedrag. Werkt de ene aanpak niet, dan probeer je de andere. Het paard reageert alleen op je laatste actie. Je krijgt objectieve en eerlijke feedback op de kern:
                  Komt je gedrag overeen met wie je werkelijk bent?

Een paard als coach is volkomen eerlijk en open. Een paard heeft geen verwachtingen, oordelen of vooraf gedefinieerd gedrag als hij met je samenwerkt.

Coachingssessies kunnen vanuit een hulpvraag gestuurd worden maar kunnen ook zonder dat plaatsvinden, gestuurd door wat het paard aangeeft.
Er is geen ervaring met paarden nodig en sessies vinden plaats naast het paard.